Што да пробате?

Македонската кујна е единствена во својата мешавина од разни култури. Се базира на Балкански начин на исхрана (главно се користи месо и зелечнук), но со Медитеранско и помалку ориентално влијание. Подолу може да најдете некои од традиционалните специјалитети од Македонија кои би го заскокоткале сечие непце.