За нас

Туристичката агенција Конгрес Травел Сервис е формирана во 2015 година како една мала, но за брзо време конкурентна туристичка агенција. Нашата агенција нуди комплетен туристички сервис, односно нудење на висококвалитетни туристички услуги. Тоа е воедно и една од причините за задоволството, довербата и соработката на нашите клиенти која продолжува до денес. ТА Конгрес Травел Сервис е членка на АТАМ, со Лиценца А согласно законот за туризам  на Република Македонија, издадена од Министервството за економија.

На своите клиенти ТА Конгрес травел Сервис им  нуди услуги за кои е одговорен висококвалитетен кадар, кој поседува сертификат ИАТА за меѓународно издавање на авиобилети, како и дипломи за системот за резервации Амадеус. Главни одлики на вработените во ТА КТС се висок степен на професионалност, доверливост, одржливост на квалитет на услугите, навременост, прецизност. Агенцијата располага со сопствен деловен простор на ул. Дебарца, а канцеларијата е опремена со најсовермена технолошка опрема за квалитетно работење.

Со успешна и професионална работа во областа на туризмот, Конгрес Травел Сервис се труди да ги донесе услужните туристички дејности на едно повисоко ниво.

Конгрес Травел Сервис – препознатливи по успех, знак на успехот, патоказ кон успехот, дестинација-успех, карта за успех

Дејности на агенцијата

Дејност авиопревоз

 • Професионално и ефикасно букирање и резервации на летови
 • Информации во врска со летовите во секое време
 • Информации за најповолни начини на патување и најдобри конекции
 • Промоција на најдобрите понуди
 • Информации и понуди за специјални/промотивни летови
 • Издавање на електронски авиобилети
 • За групи (повеќе од 9 патника) асистенција при чекирање на аеродром< /li>

Дејност туризам

 • Понуда на апартманско сместување во центарот на градот
 • Incoming туризам – понуди на туристички аранжмани во Македонија
 • Понуди за индивидуални аранжмани за сите светски дестинации
 • Хотелски резервации за сите светски дестинации
 • Организирање на чартер летови
 • Организирање на семинариконгресисаеми
 • Обезбедување на трансфери во и надвор од Македонија
 • Обезбедување на превоз во и надвор од Македонија
 • Подготовка на документација за индивидуални визирања
 • Патничко осигурување<

Дејност издавање на апартмани

 • Краткорочно издавање
 • Луксузни апартмани, целосно опремени
НАШАТА МИСИЈА

Формирањето на нашата филозофија најмногу зависи од соработката со нашите клиенти, кои постојано нé инспирираат и нé мотивираат да понудиме што подинамични и поконкретни решенија за секој поединец, агенција или компанија.

Потребите на нашите клиенти се наш приоритет и ние стремиме кон тоа да понудиме итно решение. Стоиме на располагање за сите барања и ја разбираме комплексноста на природата на туризмот како бизнис.

Конгрес Травел Сервис нуди единствени и иновативни решенија, повеќе опции за Вашите патувања, со цел да се понуди најдобрата вредност за она што Вие го барате. Темелот на нашата грижа за секој корисник е продуктивноста, задоволството, транспарентните цени и заштедата – она што ние го нудиме е најдоброто во целокупниот туристички менаџмент. Нашата агенција го разбира значењето на Вашето време и пари и токму затоа стоиме на располагање, како би го направиле Вашето патување едно незаборавно и богато искуство.